Klantcase

Een slimme zet: NowOnline's keuze voor een interim Security Officer van Fendix

Toen NowOnline geconfronteerd werd met de complexe eisen van de ISO 27001 norm en hun eigen interne expertise tekortschoot, wisten ze dat ze een ervaren Security Officer nodig hadden. Kilian, ingezet door Fendix, bood precies wat nodig was. "We hadden behoefte aan iemand die niet alleen de norm begrijpt, maar deze ook kan integreren in onze dagelijkse processen," vertelt Angelo Derksen, developer bij NowOnline. Hij werkt nauw samen met Kilian Houthuijzen, de interim Security Officer van Fendix.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op
6/9/2024

NowOnline, actief sinds 2004, excelleert in het ontwikkelen van doelgerichte websites en krachtige applicaties. Met klanten zoals de Gemeente Amsterdam, KPN, Burger King, Dachser en De Graafschap bewijzen ze dagelijks het belang van een sterke online aanwezigheid. Vandaag de dag ondersteunen ze meer dan 350 klanten en zorgen ze voor meer dan 50 miljoen paginabezoeken per jaar, gedreven door de missie om hun klanten optimaal te laten profiteren van hun online activiteiten.

Fendix als de 'Missing Link'

Met het aanbod van 'Specialisme as a Service', kwam Fendix in beeld bij NowOnline nadat zij hun ISO 27001-certificatie hadden behaald. "Kilian had ons al geholpen tijdens de implementatie van de ISO 27001. Hij beschikt over de expertise en tijd die wij intern niet hadden," zegt Angelo. De samenwerking begon met een duidelijke opzet van het Information Security Management System (ISMS). Het systeem werd ingericht met de tools die NowOnline al gebruikte.

De impact van Kilian bij NowOnline

Kilian is meer dan een consultant die ingehuurd is; hij is een collega geworden. "Zijn aanpak om zélfs buiten de standaard kantooruren beschikbaar te zijn en actief te denken vanuit ons informele bedrijfsklimaat, maakt hem zeer gewaardeerd," deelt Angelo. Onder zijn aanvoering heeft NowOnline een stevige basis gelegd voor hun beveiligingsbeleid. Van klanttevredenheidsonderzoeken tot het bijhouden van het ISMS - Kilian heeft geholpen met het vertalen van ISO 27001 eisen naar concrete acties.

Continu verbeteren en verbinden

"Elke maand bekijken we samen waar verbeteringen nodig zijn. Recent hebben we ons continuïteitsplan aangescherpt na een jaar testen," illustreert Angelo. De recente toevoeging van duurzaamheidsnormen aan de ISO 27001 was ook iets waarbij Kilian's expertise onmisbaar was. "Hij heeft ons op de hoogte gebracht en direct geholpen dit te integreren, zoals met de zonnepanelen op ons nieuwe pand," voegt Angelo toe.

Zou NowOnline Fendix aanbevelen?

Absoluut, zegt Angelo. "Als je zelf niet de kennis in huis hebt, is het cruciaal om iemand als Kilian erbij te halen. Het heeft ons geholpen onze processen te verfijnen en zorgt ervoor dat we op de hoogte blijven van veranderingen in de norm en wetgeving. En hij is ook écht onderdeel van het team geworden."

Waarom kiezen voor Fendix?

"Specialisme as a Service" inzetten betekent niet alleen het invullen van een expertise-gat, maar ook een partnerschap aangaan met iemand die echt onderdeel wordt van je organisatie. Kilian is een voorbeeld van hoe Fendix zich inzet om je niet alleen te ondersteunen met compliance en veiligheid, maar ook om proactief bij te dragen aan de strategische doelen van je organisatie.

Ben je ook op zoek naar een Security Officer die niet alleen de regels kent, maar ze ook begrijpt en toepast in het belang van jouw bedrijf? Overweeg dan een samenwerking met Fendix. Neem contact op voor meer informatie over hoe wij jou kunnen helpen met onze expertise en toewijding.

Kilian Houthuijzen
Accountmanager
085 773 60 05
Naar nieuwsoverzicht
KAM Certificeringen is nu Fendix

Wij zijn partner van