Nieuws

Speel nu de Cybersecurity Awareness Escape Room bij jou op locatie

Bij Fendix worden we helemaal enthousiast van cybersecurity - en willen we jou en jouw organisatie ook enthousiast maken. Daarom hebben we de Cybersecurity Awareness Escape Room, ontwikkeld door LeisureTeam, toegevoegd aan onze diensten. Dit is niet zomaar een spelletje: het is een interactieve manier op jouw locatie waarbij je team spelenderwijs alles leert over het herkennen en aanpakken van cyberdreigingen.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op
19/6/2024

Waarom een escape room voor cybersecurity awareness?

De traditionele cybersecurity training, vaak gekenmerkt door droge presentaties, kan zijn doel voorbijschieten. Fendix pakt het anders aan met de 'Take Back Control' escape box ontwikkeld door LeisureTeam. Dit spel verandert cybersecurity training in een interactieve ervaring. Het is ontworpen om medewerkers op een actieve manier te leren over de ernst van phishing, ransomware en meer, terwijl ze in teamverband werken om de uitdagingen op te lossen.

Hoe werkt de Cybersecurity Awareness Escape Room?

De game start met de aankomst van de host van Fendix op jouw locatie, gevolgd door een uurtje intensief puzzelen en samenwerken. Elke groep, van vier tot acht personen, krijgt een eigen tafel en laptop waarop het spel gespeeld wordt. Het doel? De hacker binnen 60 minuten stoppen en jouw organisatie veiligstellen.

Bekijk hier een voorbeeldprogramma van de escape box versie: 'Take Back Control'

🕟 15:45 - Aankomst: De host van Fendix arriveert op jullie locatie. Eerst even wat tafelschuiven om alle teams comfortabel en op afstand van elkaar te plaatsen.

🔐 16:20 - Team Setup: Elk team neemt plaats aan hun eigen tafel, uitgerust met 1 laptop per team.

16:30 - Game Start: Klik en je bent in het spel! De klok tikt... 60 minuten op de teller.

🧩 16:30 - 17:30 - Spel in volle gang: Puzzel door de uitdagingen en cyberdreigingen. Kunnen jullie de hacker binnen een uur stoppen?

🏁 17:30 - Tijd's Up!: Hopelijk heeft iedereen zijn organisatie veilig gesteld binnen de tijd!

🏆 17:35 - Scorebekendmaking: Fendix verzamelt alle eindtijden en onthult wie de escape game het snelst heeft opgelost. Wie scoort het hoogst zonder fouten met die USB-sticks?

Bovenstaande starttijd is een voorbeeld. Je kunt de Cybersecurity Awareness Escape Room op iedere dag en elk moment boeken. Natuurlijk hebben wij de test zelf ook ervaren, zie ons zweten hieronder:

Voordelen van de Cybersecurity Awareness Escape Room:

  1. Verhoogd bewustzijn: Deelnemers leren spelenderwijs over actuele cyberdreigingen en hoe ze deze effectief aan kunnen pakken.
  2. Teambuilding: Het spel bevordert samenwerking en communicatie binnen teams, wat belangrijke vaardigheden zijn in elke organisatie.
  3. Flexibiliteit: Het kan op iedere locatie - je hebt alleen een computer/laptop/tablet per team nodig.
  4. Toegankelijkheid: Geschikt voor teams van verschillende groottes en biedt opties in zowel Nederlands als Engels.

Benieuwd hoe deze game het cybersecurity bewustzijn binnen jouw team kan verhogen? Bekijk hier de mogelijkheden of plan een vrijblijvende kennismaking!

Kilian Houthuijzen
Accountmanager
085 773 60 05
Naar nieuwsoverzicht
KAM Certificeringen is nu Fendix

Wij zijn partner van