Werken bij

Een maand op pad met Jelle, Information Security Consultant bij Fendix

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het leven van een consultant bij Fendix eruitziet? Nou, het is alles behalve eentonig! Vandaag bespreken wij de maand van Jelle, onze gedreven Information Security Consultant, en geven wij je een kijkje achter de schermen bij een van de meest veelzijdige banen die er zijn.
Dit artikel is voor het laatst bijgewerkt op
14/5/2024

Start van de maand: duik in de diepte

Stel je voor: de maand begint en jij bent meteen volop bezig met een diepgaand interviewproces bij Heras Hekwerken. Met meer dan 1200 medewerkers is jouw taak om de kernproblemen in informatiebeveiliging bloot te leggen en de implementatie van de ISO 27001 norm te leiden. Dit is slechts de opwarmer van een maand vol uitdagingen. Jelle vertelt: "Elk nieuw project brengt unieke uitdagingen met zich mee, maar de start bij Heras Hekwerken was een interessante duik in een grote organisatie. Het geeft een kick om zo betrokken te zijn!"

Diversiteit aan projecten

Bij Fendix is geen dag hetzelfde. Kijk maar naar een greep uit de activiteiten van Jelle:

  • TotalEnergies Charging Solutions Nederland: Jelle ondersteunt de organisatie tijdens de belangrijke externe audit.
  • Logis Software: de laatste loodjes voor een certificering - ook voor deze organisatie heeft de externe audit plaatsgevonden. Jelle was betrokken bij de implementatie. Bij de externe audit was hij niet aanwezig, maar hij belt de klant uiteraard even om te vragen hoe de audit is verlopen.
  • BTTR: tegelijkertijd loopt de implementatie van de ISO 9001 en 27001.
  • Blueprint Learning: Jelle vliegt uit voor zijn eerste buitenlandse opdracht naar Kopenhagen en voert een interne audit uit.
  • DA Systems: niet alles vindt fysiek plaats, ook digitaal voegt hij zijn waarde toe - de digitale interne audit voor de NEN 7510 en ISO 27001 staat op het programma.
  • GGZ Westelijk Noord-Brabant: na een succesvolle GAP-analyse komt hij 1 keer in de maand samen met de Information Security Officer (ISO) van GGZ WNB om gezamenlijk hun informatiemanagementsysteem (ISMS) te verbeteren.

Daarnaast onderhoudt hij zijn eigen klanten. "Dit zijn klanten waar ik al een succesvolle implementatie heb afgerond.  Denk hierbij aan organisaties als Ultimoo Incasso, SPL, STP Connect en HIX", geeft Jelle aan. Als kers op de taart vindt er een kwartaalmeeting plaats, waarbij alle ontwikkelingen en resultaten binnen Fendix aan bod komen. "Het is zo divers, geen dag is hetzelfde", vertelt Jelle. De meeting wordt afgesloten met een gezellige vrijdagmiddagborrel.

Maar hoe manage je alle opdrachten?

Jelle weet zijn tijd goed te managen. Grote projecten plant hij zorgvuldig in:

  • Vaste dagen zijn geblokt voor grote klanten.
  • Een groot deel van het project wordt gedetailleerd vooruit gepland.
  • De voorkeur van de klant bepaalt mede de agenda.
  • Thuiswerken wisselt hij af met dagen op kantoor, wat zorgt voor een fijne balans.

"Thuiswerken geeft me de rust om zaken zoals rapportages en beleidsstukken uit te werken. Maar op kantoor zijn brengt ook die onmisbare teamdynamiek. Het is natuurlijk erg gezellig. We spelen regelmatig een potje pingpong of FIFA om even te ontspannen", legt Jelle uit.

Zelfontwikkeling en teamwork

Zelfontwikkeling staat centraal bij Fendix. Jelle houdt zijn kennis scherp door:

  • het volgen van trainingen;
  • het bijhouden van LinkedIn voor netwerken en trends;
  • interne kennisdelingssessies bij te wonen.

Ook werkt hij nauw samen met junioren. Hij neemt ze mee in de wereld van informatiebeveiliging en laat ze het vak van binnenuit ervaren. "Het begeleiden van nieuwe talenten is een van de meest lonende aspecten van mijn job", zegt Jelle. Eigen inbreng is daarnaast belangrijk voor Fendix. Zo heeft Jelle een traineeship ontwikkeld voor de organisatie, zodat onervaren talenten kunnen groeien tot Senior Consultant.

Waarom Fendix?

Wat Jelle het meest waardeert aan zijn werk? De diversiteit van projecten en de groeiende klantrelaties. Hij ziet veel verschillende bedrijven en door elke dag met klanten samen te werken, bouwt hij niet alleen expertise op, maar ook een waardevol netwerk. En dat alles in een omgeving die zowel uitdagend als verrijkend is. "Elke nieuwe klant is een nieuw avontuur. Het is fantastisch om zoveel verschillende organisaties van binnen te zien en elke keer weer nieuwe mensen te ontmoeten", beschrijft Jelle.

Wil jij ook deze uitdaging aangaan?

Als dit klinkt als jouw ideale werkomgeving, dan is Fendix misschien wel de plek voor jou. Bij ons zijn geen twee dagen hetzelfde en de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei zijn eindeloos. Ben je klaar om net zoals Jelle een sleutelrol te spelen bij Fendix én diverse topbedrijven? Wij kunnen niet wachten om te zien wat jij in je mars hebt!

Ben je geïnteresseerd geraakt door het verhaal van Jelle en wil je meer weten over werken bij Fendix? Kijk dan hier of neem direct contact met ons op. Jouw toekomst bij Fendix begint vandaag!

Jelle van Onna
Information Security Consultant
085 773 60 05
Naar nieuwsoverzicht
KAM Certificeringen is nu Fendix

Wij zijn partner van